Bakonyi Gombóc

 





Hozzávalók:


50 dkg darál sertéshús

1-2 gerezd fokhagyma

őrölt bors

1 fej vöröshagyma

só,

1 ek vágott petrezselyemzöld

1 kk cayenne bors

1 zöldpaprika

1 paradicsom

1 kk fűszerpaprika

10 dkg füstölt szalonna

20 dkg  csiperke gomba

1 evőkanál liszt

1,5 dl tejszín

2 Ek zsír

1 tojás


Elkészítése:


1. A darált húst elkeverjük a tojással,  meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk. 

2. Egy serpenyőben kevés zsírt forrósítunk, és a húsgolyókat megsütjük. 

3. Ezután a gombócokat kiszedjük a sültzsirba hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, s együtt pirítjuk tovább. 

4. Amikor a szalonna kiadta a zsírját, belevágunk egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.

5. Sóval,fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, és delikatos vagy vegetas vizet öntünk alá.

6. Visszatesszük a gombócokat, azután fedő alatt lassan puhára főzzük. 

7. A végén kevés liszttel elkevert tejszínnel kiforraljuk. 

8. Nokedlivel tálaljuk. 


Jó étvágyat! 


Megjegyzések