Hozzávalók:
50 dkg darál sertéshús
1-2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
1 fej vöröshagyma
só,
1 ek vágott petrezselyemzöld
1 kk cayenne bors
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 kk fűszerpaprika
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg csiperke gomba
1 evőkanál liszt
1,5 dl tejszín
2 Ek zsír
1 tojás
Elkészítése:
1. A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű húsgombócokat készítünk.
2. Egy serpenyőben kevés zsírt forrósítunk, és a húsgolyókat megsütjük.
3. Ezután a gombócokat kiszedjük a sültzsirba hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, s együtt pirítjuk tovább.
4. Amikor a szalonna kiadta a zsírját, belevágunk egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
5. Sóval,fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, és delikatos vagy vegetas vizet öntünk alá.
6. Visszatesszük a gombócokat, azután fedő alatt lassan puhára főzzük.
7. A végén kevés liszttel elkevert tejszínnel kiforraljuk.
8. Nokedlivel tálaljuk.
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése