Hortobágyi aprópecsenye

 







Hozzávalók:


50 dkg sertéslapocka (vagy comb)

15 dkg kolozsvári szalonna (füstölt)

15 dkg kolbász (füstölt)

2 közepes fej vöröshagyma

15 dkg lecsó (házi) illetve 4-5 Paprika és 5-6 paradicsom 

2 gerezd fokhagyma

1 ek fűszerpaprika (őrölt)

Só, bors


Elkészítése:

1. Az apróra vágott szalonnát kisütjük. Rádobjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk.

2. A sertéshúst felcsikozzuk, majd a szalonnás, hagymás zsiradékban a húst fehéredésig pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a lecsót, amennyiben nincs készen házi lecsó, hozzáadjuk a paprikákat és paradicsomot, amiket elötte felkockáztunk. Ízesítjük fokhagymával, megszórjuk őrölt paprikával, sózzuk, borsozzuk.  Mehet bele a felkarikázott kolbász.


Többször kevergetve készre pároljuk. Ha szükséges (akár többször is), kevés vizet öntünk rá.


Bulgurral kínáljuk.


Jó étvágyat! 


Megjegyzések