Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka (vagy comb)
15 dkg kolozsvári szalonna (füstölt)
15 dkg kolbász (füstölt)
2 közepes fej vöröshagyma
15 dkg lecsó (házi) illetve 4-5 Paprika és 5-6 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika (őrölt)
Só, bors
Elkészítése:
1. Az apróra vágott szalonnát kisütjük. Rádobjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk.
2. A sertéshúst felcsikozzuk, majd a szalonnás, hagymás zsiradékban a húst fehéredésig pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a lecsót, amennyiben nincs készen házi lecsó, hozzáadjuk a paprikákat és paradicsomot, amiket elötte felkockáztunk. Ízesítjük fokhagymával, megszórjuk őrölt paprikával, sózzuk, borsozzuk. Mehet bele a felkarikázott kolbász.
Többször kevergetve készre pároljuk. Ha szükséges (akár többször is), kevés vizet öntünk rá.
Bulgurral kínáljuk.
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése