Palóc leves




Hozzávalók:


1 kg sertéshús

3 fej vöröshagyma

5 burgonya

50 dkg zöldbab

2 dl  tejföl

1-2 csokor kapor

Babérlevél

frissen őrölt bors

pirospaprika

2 gerezd fokhagyma 


Elkészítés:


1.) A hagymát felkockázzuk, zsíron üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a kockára vágott húst, fehéredésig sütjük, bele tesszük a finomra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a babérlevelet is. 

2.) Fél óra fözés után hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a zöldbabot, majd az egészet puhára főzzük.

3.) Végül megszórjuk friss kaporral, és behabarjuk  tejföllel.


Jó étvágyat!


Megjegyzések