Hozzávalók:
1 kicsontozott pulyka felsöcomb
4 szelet füstölt szalonna
100 gr. Húsos szalonna
1/5 kg Champions
1 konzerv zöldbab (vagy zöldborsó)
2 hagyma
3 gerezd fokhagyma
Só, bors
Elkészitése:
1. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, jól kisütjük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott húsos szalonnát, tovább sütjük. Mikor a húsos szalonna is szép pirosra sült, (a zsirból kiveszünk, amit felhasználunk a gomba sütésénél) ,beletesszük a csikokra vágott pulykahúst és a felkockázott hagymát, fokhagymát.
2. Közben a gombát megmossuk, vékonyra szeleteljük, és egy külön edénybe tesszük, amibe a kiszedett zsír van, picit sózzuk, borsozzuk, és jól átpiritjuk.
3. A húsunkat sózzuk (vigyázzunk a sózással, mert a szalonna is sós) és borsozzuk.
4. Ha a gomba megpirult, hozzáadjuk a húshoz, majd a zöldbabot is. Jó 10 percig együtt fözzük, és már el is készült a tokányunk. Megszórjuk petrezselyemmel és tálaljuk.
5. Köretként adhatunk hozzá sült édesbugonyát, salátát.
Jó étvágyat!




Megjegyzések
Megjegyzés küldése