Pulyka tokány


 


Hozzávalók:

1 kicsontozott pulyka felsöcomb

4 szelet füstölt szalonna

100 gr. Húsos szalonna

1/5 kg Champions 

1 konzerv zöldbab (vagy zöldborsó)

2 hagyma

3 gerezd fokhagyma 

Só, bors


Elkészitése:

1. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, jól kisütjük, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott húsos szalonnát, tovább sütjük. Mikor a húsos szalonna is szép pirosra sült, (a zsirból kiveszünk, amit felhasználunk a gomba sütésénél) ,beletesszük a csikokra vágott pulykahúst és a felkockázott hagymát, fokhagymát. 

2. Közben a gombát megmossuk, vékonyra szeleteljük, és egy külön edénybe tesszük, amibe a kiszedett zsír van, picit sózzuk, borsozzuk, és jól átpiritjuk. 

3. A húsunkat sózzuk (vigyázzunk a sózással, mert a szalonna is sós) és borsozzuk. 

4. Ha a gomba megpirult, hozzáadjuk a húshoz, majd a zöldbabot is. Jó 10 percig együtt fözzük, és már el is készült a tokányunk. Megszórjuk petrezselyemmel és tálaljuk.

5. Köretként adhatunk hozzá sült édesbugonyát, salátát. 

Jó étvágyat! 


Megjegyzések