Zöldfüszeres csirkemell


 

 

Hozzávalók:


2 nagyobb csirkemell

1 póréhagyma

1 teáskanálnyi rozmaring

friss petrezselyem

4 gerezd fokhagyma

fél evőkanálnyi mustár

1 dl főzőtejszín

0,5 dl tejföl

só, bors

olaj

 

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajban pirítani kezdjük, a zöld részét is felhasználjuk.

 A húst nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk. 8-10 percen át pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

A tejszínt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a rozmaringot is, leöntjük vele és kis lángon készre főzzük. A csirke pillanatok alatt elkészül, nem kell túlfőzni, mert akkor kiszárad! 

Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések