Zöldségleves olaszosan




Hozzávalók:


1 db cukkini 

2 szál zellerszár

3 db sárgarépa

1/4 kelkáposzta

250 g fehérbab konzerv

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db burgonya

3 dl paradicsomlé

2 teáskanál toscana fűszerkeverék

só, bors

3 evőkanál zsiradék 


Elkészítése:


1. Karikázd fel a sárgarépát, a zeller szárat, a cukkinit és burgonyát vágd kb. 1×1 cm-es darabokra. Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.

2. Egy lábosban melegítsd fel a zsiradekot és tedd bele a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarpát, zellert, burgonyát és pirítsd néhány percig.

3. Öntsd fel a paradicsomlévell és fél liter vízzel (ha van alapleved, használd azt), sózd, borsozd és add hozzá a toscana fűszerkeveréket.

4. Csíkozd fel a kelkáposztát, és 15 perc múlva add a leveshez a cukkinivel együtt

5. Ha megpuhultak a zöldségek, add hozzá a lecsöpögtett fehérbab konzervet, és főzd össze.


Jó étvágyat! 


Megjegyzések