Csirkés-gombás bulgurral töltött paprika

 



Hozzávalók:


- 3 db piros kaliforniai paprika

- 3 db sárga kaliforniai paprika

- 20 dkg bulgur

- só

- 25 dkg csirkemellfilé

- 2 ek kacsazsír+ a kenéshez

- 2 gerezd fokhagyma

- 15 dkg gomba

- szárított oregánó

- 1 ág rozmaring

- 15 dkg paradicsompüré


A tálaláshoz:

- 15 dkg rukkola

- 1 csokor petrezselyem


Elkészítése:


1. A megmosott paprikákat ketté vágjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a magházukat.

        2.  A bulgurt kb. 20 perc alatt puhára főzzük 4 dl forrásban lévő, sós vízben. Lefedjük, és hagyjuk langyosra hűlni.

3. A megtisztított, felkockázott csirkemellet megpirítjuk a felforrósított kacsazsíron. Ráreszeljük a meghámozott fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombafejeket, és együtt pirítjuk néhány percig. Egy kevés sóval és szárított oregánóval ízesítjük, valamint a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel.

4. A keveréket összeforgatjuk a bulgurral, továbbá a paradicsompürével, és a paprikákba töltjük. 

5. A tetejére csurgatunk egy kevés kacsazsírt, majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük őket.


A rukkolával, valamint a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a töltött paprikákat.


Jó étvágyat! 




Megjegyzések