Frankfurti szüzérme










Hozzávalók:

2 db sertésszűz (300-350 grammosak)
2 ek zsír
3 szelet füstölt szalonna
1 nagy tk paradicsompüré
4 - 5 levél kelkáposzta
4 szál virsli
1 fej kisebb vöröshagyma
1 - 2 gerezd fokhagyma
liszt
só, bors
½ mk majoranna


Elkészítés :


1. A húst felszeleteljük, óvatosan kicsit kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk.
2. A virslit fél centis karikákra vágjuk, kevés zsíron megpirítjuk és félrerakjuk. A serpenyőbe dobjuk a felkockázott szalonnát és kisütjük.
3. A szűzérméket megforgatjuk a lisztben, majd a szalonnazsírban elősütjük mindkét oldalukat, majd félrerakjuk őket. A serpenyőben barnára pirítjuk a paradicsompürét, aztán hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát.

4. Együtt pirítjuk, majd felöntjük kb. 1,5 deci vízzel. Kb. fél órán át forraljuk (ha kell pótoljuk a folyadékot) visszarakjuk az elősütött húst, párolás közben többször megfordítjuk a szeleteket, hogy a húson megpirult liszt leoldódjon és besűrítse a mártást.

Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a majorannával.

5. A kelkáposztalevelekből kivágjuk a kemény vastag ereket, kockákra vágjuk, és akkor adjuk a húshoz, mikor az már majdnem teljesen puha.

6. A legvégén mehet vissza a pirított virsli is, amivel csak összeforraljuk. 

Köretnek (barna) Jázmin rizst, bulgurt, gerslit, vagy főtt édesburgonyát adhatunk mellé.

Jó étvágyat!


Megjegyzések