Kolbásszal töltött dagadó, savanyú káposzta ágyon

 






Hozzávalók:


500 g dagadó (érdemes a hentesnél felszúratni)

200 g kolbász (ízlés szerinti)

300 g savanyú káposzta

2 fej vöröshagyma (közepes)

100 g zsiradék

Só, bors, ōrölt kömény 


Elkészítés:


1. A  zsiradékkal kikent tepsibe oszlassuk el egyenletesen a kiöblített, átmosott savanyú  káposztát. 

2. Ezután karikázzuk rá a vöröshagymát. 

3. A húsba helyezzük bele egyben a kolbászt. 

4. Helyezzük a tepsibe kenjük meg zsiradékkal, és fűszerezzük  be.

5. Süssük közepes lángon kb. 35-40 percig, közben többször kenjük át a  szaftjával.A kolbász lehetőleg ne száraz legyen, hanem inkább lángolt.  Csípőssel is lehet készíteni.


Jó étvágyat! 


Megjegyzések