Rizses csirkemellel töltött tök

 




Hozzávalók:


1 db paradicsom

1 db paprika

1 fej hagyma

1 kiskanál őrölt, édes pirospaprika

só, bors, majoranna, kapor

300g csirkemell vagy pulykamell felkockázva/darálva

fél csésze rizs

1 ek zsír

kb 1-2 dl víz

1 közepes tök

1 doboz tejföl 

Reszelt sajt


Elkészítés:


1. A hagymát, paradicsomot, paprikát felkockázzuk, majd 1 evőkanál zsíron üvegesre pároljuk őket. 

2. Ha már szépen megpirult, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, pici sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük, majd összesütjük a hagymával és a zöldségekkel. 

3. Amikor szépen megpirult a csirkemell, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, a rizst és felöntjük kb. 2 dl vizzel. Ezután bátran utánaízesíthetünk egy kis sóval, borssal és majoránnával, majd tovább főzzük fedő alatt alacsony lángon, amíg kellőképpen elpárolog a víz és besűrűsödik a pörkölt.

4. Közben a tököt, félbevágjuk, meghámozzuk és egy kanál segítségével kikaparjuk a magos belső részét. Ezután sütőpapírra tesszük, majd beletöltjük a csirkemelles pörköltünket a félbevágott tökökbe.

5. Tetejét megkenjük tejföllel, rászórjuk a kaprot és a sajtot.


180 fokon pirosra sütjük.


Jó étvágyat!


Megjegyzések