Hozzávalók:
1 db paradicsom
1 db paprika
1 fej hagyma
1 kiskanál őrölt, édes pirospaprika
só, bors, majoranna, kapor
300g csirkemell vagy pulykamell felkockázva/darálva
fél csésze rizs
1 ek zsír
kb 1-2 dl víz
1 közepes tök
1 doboz tejföl
Reszelt sajt
Elkészítés:
1. A hagymát, paradicsomot, paprikát felkockázzuk, majd 1 evőkanál zsíron üvegesre pároljuk őket.
2. Ha már szépen megpirult, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, pici sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük, majd összesütjük a hagymával és a zöldségekkel.
3. Amikor szépen megpirult a csirkemell, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, a rizst és felöntjük kb. 2 dl vizzel. Ezután bátran utánaízesíthetünk egy kis sóval, borssal és majoránnával, majd tovább főzzük fedő alatt alacsony lángon, amíg kellőképpen elpárolog a víz és besűrűsödik a pörkölt.
4. Közben a tököt, félbevágjuk, meghámozzuk és egy kanál segítségével kikaparjuk a magos belső részét. Ezután sütőpapírra tesszük, majd beletöltjük a csirkemelles pörköltünket a félbevágott tökökbe.
5. Tetejét megkenjük tejföllel, rászórjuk a kaprot és a sajtot.
180 fokon pirosra sütjük.
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése