Szalonnás-hagymás csirkemáj cukkinis lecsóval

 




Hozzávalók:


A májhoz:

25 dkg csirkemáj

1 gerezd fokhagyma

1 fej  vöröshagyma

1 szelet füstölt szalonna


A lecsóhoz:

3 db színes nagy lecsópaprika

1 db hegyes csípős zöldpaprika

1 db chilipaprika

2 fej  vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db cukkini

zsír

őrölt fekete bors

őrölt pirospaprika


Elkészítés:

1. A májat alaposan megmosom többszöri öblítéssel, a hártyát, inakat eltávolítom. A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágom, a fokhagymát aprítom. Egy serpenyőben zsíron megsütöm a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a májat. Időnként megkavarom, fűszerezem. Amikor megsült, tányérra szedem.

2. Közben a lecsóhoz elkezdtem aprítani a hagymát. A paprikákat karikára, a paradicsomot négybe vágom. A cukkinit hosszában kettévágom, s felszeletelem.

3. A máj zsírjához teszek még zsírt, megdinsztelem rajta a hagymát, ráteszem a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot. Fűszerezem, lefedem, s párolom. A lecsót nem főzöm szét teljesen, egy kicsit roppanósra hagyom a zöldségeket.


Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé pedig csirkemájat.


Jó étvágyat!


Megjegyzések