Hozzávalók:
A májhoz:
25 dkg csirkemáj
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 szelet füstölt szalonna
A lecsóhoz:
3 db színes nagy lecsópaprika
1 db hegyes csípős zöldpaprika
1 db chilipaprika
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
zsír
só
őrölt fekete bors
őrölt pirospaprika
Elkészítés:
1. A májat alaposan megmosom többszöri öblítéssel, a hártyát, inakat eltávolítom. A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágom, a fokhagymát aprítom. Egy serpenyőben zsíron megsütöm a szalonnát, dinsztelem a hagymát, majd ráteszem a májat. Időnként megkavarom, fűszerezem. Amikor megsült, tányérra szedem.
2. Közben a lecsóhoz elkezdtem aprítani a hagymát. A paprikákat karikára, a paradicsomot négybe vágom. A cukkinit hosszában kettévágom, s felszeletelem.
3. A máj zsírjához teszek még zsírt, megdinsztelem rajta a hagymát, ráteszem a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot. Fűszerezem, lefedem, s párolom. A lecsót nem főzöm szét teljesen, egy kicsit roppanósra hagyom a zöldségeket.
Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé pedig csirkemájat.
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése