Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús,
10 db zöldpaprika,
5 dkg zsír,
2 db vöröshagyma,
fokhagyma, só, törött bors,
1 db tojás,
10-15 dkg rizs
30 dkg paradicsompüré,
fél kg paradicsom vagy 2 doboz paradicsomlé darabolt paradicsommal
1 liter paradicsomlé
zeller zöld,
Cukor, só, bors.
Elkészítés:
A megmosott zöldpaprikát lecsurgatjuk, magházát eltávolítjuk.
A rizst kicsit elöfözzük, pici vegetával izesitjük.
A ledarált sertéshúshoz hozzáadjuk a rizst, a kevés zsíron megfuttatott apróra vágott hagymát, a szétzúzott fokhagymát, és tojással, ízesítő anyagokkal együtt alaposan összekeverjük. Én szoktam a töltelékbe is apróra vágott zellerzöldet beletenni. A betöltésnél hagyjunk helyet a növekedésre; ne töltsük se lazára, se keményre.
Hagymát kockára vágom , kevés zsiron elkezdem dinsztelni. Hozzáteszem a felkockázott paradicsomot, vagy a paradicsomkonzervet , felöntöm paradicsomlével, és felforralom. A forrásba lévö paradicsomszószba beleteszem a töltött paprikákat, és a gombócokat, füszerezem sóval, cukorral és zellerzölddel.
Jó étvágyat!



Megjegyzések
Megjegyzés küldése