Töltött paprika

 





Hozzávalók:

 50 dkg darált sertéshús,

10 db zöldpaprika,

5 dkg zsír,

2 db vöröshagyma,

fokhagyma, só, törött bors,

1 db tojás,

10-15 dkg rizs

30 dkg paradicsompüré,

fél kg paradicsom vagy 2 doboz paradicsomlé darabolt paradicsommal

1 liter paradicsomlé

zeller zöld,

Cukor, só, bors.


Elkészítés:

A megmosott zöldpaprikát lecsurgatjuk, magházát eltávolítjuk.

A rizst kicsit elöfözzük, pici vegetával izesitjük. 

A ledarált sertéshúshoz hozzáadjuk a rizst, a kevés zsíron megfuttatott apróra vágott hagymát, a szétzúzott fokhagymát, és tojással, ízesítő anyagokkal együtt alaposan összekeverjük. Én szoktam a töltelékbe is apróra vágott zellerzöldet beletenni. A betöltésnél hagyjunk helyet a növekedésre; ne töltsük se lazára, se keményre.

Hagymát kockára vágom , kevés zsiron elkezdem dinsztelni. Hozzáteszem a felkockázott paradicsomot, vagy a paradicsomkonzervet , felöntöm paradicsomlével, és felforralom. A forrásba lévö paradicsomszószba beleteszem a töltött paprikákat, és a gombócokat, füszerezem sóval, cukorral és zellerzölddel. 

Jó étvágyat!


Megjegyzések