Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
3 db krumpli
2,5 dkg élesztő
1,5 dl langyos víz
1 kk cukor
só
Tészta tetejére:
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
3 fej lilahagyma
bacon
sajt
Elkészitése:
1. Hámozd meg a krumplit, kockázd fel és sós vízben főzd puhára, majd törd át
2. Az élesztőt futtasd fel a langyos vízben, a kiskanál cukorral
3. A lisztet a krumplival és az élesztős vízzel jól gyúrd össze, adj hozzá ízlés szerint sót
4. Kb. 1 órát hagyd állni langyos helyen, majd oszlasd el a tésztát egy tepsiben és szurkáld meg villával
5. Előmelegített sütőben (175fok/7-es fokozat) 5 percig süsd, hogy a teteje szilárd legyen
6. Vedd ki, kend meg a tetejét tejfölös fokhagymával, tedd rá a lilahagymát, a sajtot és a bacont is
7. Süsd még további 10-15 percet, amíg a sajt meg nem barnul.
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése