Házi kenyérlángos

 





Hozzávalók:


A tésztához:

50 dkg finomliszt

3 db krumpli

2,5 dkg élesztő

1,5 dl langyos víz

1 kk cukor


Tészta tetejére: 


2 dl tejföl

3 gerezd fokhagyma

3 fej lilahagyma

bacon

sajt


Elkészitése:


1. Hámozd meg a krumplit, kockázd fel és sós vízben főzd puhára, majd törd át

2. Az élesztőt futtasd fel a langyos vízben, a kiskanál cukorral

3. A lisztet a krumplival és az élesztős vízzel jól gyúrd össze, adj hozzá ízlés szerint sót

4. Kb. 1 órát hagyd állni langyos helyen, majd oszlasd el a tésztát egy tepsiben és szurkáld meg villával

5. Előmelegített sütőben (175fok/7-es fokozat) 5 percig süsd, hogy a teteje szilárd legyen

6. Vedd ki, kend meg a tetejét tejfölös fokhagymával, tedd rá a lilahagymát, a sajtot és a bacont is

7. Süsd még további 10-15 percet, amíg a sajt meg nem barnul.


 Jó étvágyat! 


Megjegyzések