Káposztás, zöldséges lepény

 






Hozzávalók:


1 káposzta

2 répa

2-3 Édesburgonya 

1 Paprika 

1 cukkini 

4-5 szál újhagyma

4 tojás 

Kapor, petrezselyem 

Só, bors, római kömény, Koriander, örölt gyömbér

100 gr. Joghurt 

50 ml Olivaolaj 

150 g liszt 

10 g sütöpor 

2 cs. Mozzarella 



Elkészitése: 


1. A káposztát összevágjuk, és besózzuk. Addig állni hagyjuk, amig a többi összetevöt összevágjuk. Utána kinyomkodjuk. 

2. A répát, a cukkinit és az édesburgonyát lereszeljük, a paprikát felcsikozzuk, az újhagymát összevágjuk és az egészet összekeverjük a kinyomkodott káposztával. 

3. Füszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, egy kis koriandert és örölt gyömbért is szórunk rá. 

4. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a joghurtot, bele tesszük az összevágot Kaprot, 50 ml Olivaolaj, 150 gr Liszt és 10 g sütöport, jól összekeverjük. Ha sürü, 1 dl vizet öntünk hozzá. 

5. Ezt ráöntjük a zöldségekre.

6. Egy tepsibe teszünk sütöpapirt , beleöntjük a zöldséges masszát, és 180 fokon 40 percig sütjük. 

7. Kivesszük és mozzarellával megszórjuk a tetejét, és visszatesszük még 15 percre a sütöbe, de akkor már a Grill fokozatra.



Csinálunk hozzá dipet. (Joghurt, túró, só, bors, kapor, petrezselyem, pici mustár, 1 gerezd fokhagyma) és tálaljuk.


Jó étvágyat!


Megjegyzések