Krumplis-zöldséges egytálétel

 







Hozzávalók:


1/2 kg krumpli 

1 szárzeller

3 répa

3 fehérrépa

2 Paprika (kaloforniai)

1 karalábé

1 szál póréhagyma 

Olaj, vagy zsir 

Só, bors, örölt kömény, pirospaprika, 1 Ek delikat 

1 Ek étkezési keményitö


Elkészitése:


1. A zöldségeket és a krumplit megpucoljuk, és összevágjuk.    

2. Az edénybe 2 Ek zsírt teszünk és beletesszük az összes zöldséget és krumplit. 

                Kicsit pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és befüszerezzük.

3. Felöntjük vizzel, hogy éppen ellepje. 


20 perc alatt megpuhultak a zöldségek. Ha kicsit híg a leve, 2 Ek étkezési keményitövel besüritjük.


Lehet tálalni önmagában, vagy húsok mellé. 


Jó étvágyat!



Megjegyzések