Hozzávalók:
2 fej hagyma
1 liter zöldségalaplé
2 csomag mozzarella
olívaolaj
só
bors
2 gerezd fokhagyma
30 dkg rizottó rizs
10 dkg margarin
A paradicsomszószhoz:
1 konzerv hámozott paradicsom
1 evőkanál keményítő
bazsalikom
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
Elkészitése:
Vágjuk össze a hagymát, majd dinszteljük meg olívaolajon!
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a rizst, pirítsuk meg, öntsük fel 1 deci fehérborral, majd párologtassuk el a levét! Kis adagokban adjuk hozzá a zöldségalaplevet és főzzük készre! A végén adjuk hozzá a margarint, keverjük el, majd hagyjuk hűlni! Ezután hozzákeverünk 2 tojást.
A masszából fomázzunk kis gombócokat, miközben a közepükbe egy-egy mozzarellát gyúrunk! Forgassuk lisztbe, tojásba, majd morzsába és olajban süssük meg!
A paradicsomszószhoz kis olajon dinszteljük meg a hagymákat! Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, sózzuk és borsozzuk meg! Sűrítsük be a vízben feloldott keményítővel (kb. 2 perc alatt)! A bazsalikom hozzáadása után összeturmixoljuk.
A rizsgombócokat a paradicomszósszal együtt tálaljuk!
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése