Mozzarellás rizsgombóc paradicsomszósszal

 





Hozzávalók:

2 fej hagyma

1 liter zöldségalaplé

2 csomag mozzarella

olívaolaj

bors

2 gerezd fokhagyma

30 dkg rizottó rizs

10 dkg margarin


A paradicsomszószhoz:

1 konzerv hámozott paradicsom

1 evőkanál keményítő

bazsalikom

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma


Elkészitése:


Vágjuk össze a hagymát, majd dinszteljük meg olívaolajon!

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a rizst, pirítsuk meg, öntsük fel 1 deci fehérborral, majd párologtassuk el a levét! Kis adagokban adjuk hozzá a zöldségalaplevet és főzzük készre! A végén adjuk hozzá a margarint, keverjük el, majd hagyjuk hűlni! Ezután hozzákeverünk 2 tojást.


A masszából fomázzunk kis gombócokat, miközben a közepükbe egy-egy mozzarellát gyúrunk! Forgassuk lisztbe, tojásba, majd morzsába és olajban süssük meg!


A paradicsomszószhoz kis olajon dinszteljük meg a hagymákat! Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, sózzuk és borsozzuk meg! Sűrítsük be a vízben feloldott keményítővel (kb. 2 perc alatt)! A bazsalikom hozzáadása után összeturmixoljuk.


A rizsgombócokat a paradicomszósszal együtt tálaljuk!


Jó étvágyat!


Megjegyzések