Hozzávalók:
4 kacsamell
1 hagyma
2 narancs
2 alma
Só, bors, majoranna,
Narancslé
Kacsazsír
Elkészitése:
1. A kacsamelleket füszerezzük só, bors és majorannával.
2. Egy tepsibe beletesszük a füszerezett melleket.
3. Hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, az almákat négy részre vágjuk, a magházát kivesszük, egy narancsot félbevágunk, felkockázzuk és ezeket a kacsamellhez tesszük, kevés zsirt teszünk hozzá, majd 160 fokon lefedve elkezdjük sütni.
4. Kb. Egy óra múlva a tepsiröl a fedöt levesszük , a höfokot megemeljük 200 fokra, és további 15 percet kicsit piritjuk.
5. Aztán kivesszük a tepsiböl a megpuhult almát, narancsot, hagymát és a szaft felét egy magasfalú méröedénybe tesszük és összeturmixoljuk. A megmaradt narancsot kifacsarjuk és hozzákeverjük a sürü szószhoz, ezzel higitjuk, illetve önthetünk narancslevet is hozzá.
6. Közben a kacsamelleket a megmaradt kevés szafttal visszatesszük a sütöbe Grill fokozatra, hogy finom ropogós legyen a teteje.
Krumpligombóccal vagy krumplipürével és lilakáposztával, na és persze a narancsos szósszal tálaljuk.
Jó étvágyat!



Megjegyzések
Megjegyzés küldése