Narancsos kacsamell

 






Hozzávalók:


4 kacsamell

1 hagyma

2 narancs 

2 alma 

Só, bors, majoranna,

Narancslé

Kacsazsír


Elkészitése:


1. A kacsamelleket füszerezzük só, bors és majorannával.

2. Egy tepsibe beletesszük a füszerezett melleket. 

3. Hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, az almákat négy részre vágjuk, a magházát kivesszük, egy narancsot félbevágunk, felkockázzuk és ezeket a kacsamellhez tesszük, kevés zsirt teszünk hozzá, majd 160 fokon lefedve elkezdjük sütni. 

4. Kb. Egy óra múlva a tepsiröl a fedöt levesszük , a höfokot megemeljük 200 fokra, és további 15 percet kicsit piritjuk.

5. Aztán kivesszük a tepsiböl a megpuhult almát, narancsot, hagymát és a szaft felét egy magasfalú méröedénybe tesszük és összeturmixoljuk. A megmaradt narancsot kifacsarjuk és hozzákeverjük a sürü szószhoz, ezzel higitjuk, illetve önthetünk narancslevet is hozzá. 

6. Közben a kacsamelleket a megmaradt kevés szafttal visszatesszük a sütöbe Grill fokozatra, hogy finom ropogós legyen a teteje. 


Krumpligombóccal vagy krumplipürével és lilakáposztával, na és persze a narancsos szósszal tálaljuk.


Jó étvágyat! 


Megjegyzések