Panirozott töltött csirkemell mozzarellával és paradicsommal

 





Hozzávalók:


2 csirkemell

20 dkg mozzarella

2 db paradicsom

2 ág kakukkfű

1 teáskanál bazsalikom

só, bors

olívaolaj


A parnírhoz:

liszt

zsemlemorzsa

2 db tojás


Elkészítés:


1. A melleket tisztítsd meg, és hosszában vágd ketté. Kicsit klopfold ki, majd ízlés szerint sózd, borsozd.

2. A paradicsomot és a lecsepegtetett mozzarellát vágd kisebb darabokra, locsold meg kevés olívaolajjal, szórd meg bazsalikommal, és oszd el a hússzeleteken. 

3. Csavard fel, tűzd össze hústűvel, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd a csirkét előbb a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.


4. Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, szórj mindegyikre kakukkfüvet, fedd le fóliával, és told a sütőbe.

5. Süsd 190 fokon 40 percig, közben forgasd a húst. Amikor a csirke puha, a panír ropogós, kiveheted a sütőből. 


Tálaljuk krumplipürével és salátával 


Jó étvágyat!🙂


Megjegyzések