Spenótos-gombás penne

 






Hozzávalók:


30 dkg durum penne

50 dkg barna csiperkegomba

5 dkg vaj

3 gerezd fokhagyma

20 dkg leveles spenót

frissen őrölt bors

Pici szerecsendió

3 dl tejszín

3 dkg parmezán

a tálaláshoz:

parmezán ízlés szerint


Elkészitése:


1. A tésztát sós vízben megfözzük.

2. Egy serpenyőben vajon megpirítjuk a negyedelt csiperkegombát, majd kiszedjük egy tálba. 

3. A vajon megdinszteljük az áttört fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és megvárjuk, míg összeesik.

4. Sózzuk, borsozzuk, egy csipet szerecsendióval megszórjuk, visszahelyezzük bele a gombát, majd felöntjük tejszínnel. 

5. Hozzáadjuk a parmezánt és pár perc alatt krémesre főzzük, végül beleforgatjuk az időközben kifőtt tésztát.


Frissen reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.


Jó étvágyat!



Megjegyzések