Hozzávalók:
30 dkg durum penne
50 dkg barna csiperkegomba
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
20 dkg leveles spenót
só
frissen őrölt bors
Pici szerecsendió
3 dl tejszín
3 dkg parmezán
a tálaláshoz:
parmezán ízlés szerint
Elkészitése:
1. A tésztát sós vízben megfözzük.
2. Egy serpenyőben vajon megpirítjuk a negyedelt csiperkegombát, majd kiszedjük egy tálba.
3. A vajon megdinszteljük az áttört fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot és megvárjuk, míg összeesik.
4. Sózzuk, borsozzuk, egy csipet szerecsendióval megszórjuk, visszahelyezzük bele a gombát, majd felöntjük tejszínnel.
5. Hozzáadjuk a parmezánt és pár perc alatt krémesre főzzük, végül beleforgatjuk az időközben kifőtt tésztát.
Frissen reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése