Hozzávalók 4 főre:
• 6-8 halfilé
• 3 evőkanál olivaolaj
• tengeri só és frissen őrölt bors
A mártáshoz:
• egy (bio)citrom reszelt héja
• egy citrom leve
• 1 nagy csokor petrezselyem
• 3 gerezd fokhagyma, reszelve
• ízlés szerint só és frissen őrölt bors
• 3 evőkanál olivaolaj
Elkészitése:
1. A halat sóval és borssal ízesítem. Egy serpenyőben az olajon oldalanként 3-4 perc alatt megsütöm a halat. Kiveszem és melegen tartom.
2. Elkészítem a mártást: a serpenyőbe letapadt ízes pörcöket feloldom a citromlével, hozzáadom az olajat. Belekeverem a citrom reszelt héját, a fokhagymát és az aprított petrezselymet, 1-2 percig kevergetem, hogy összeelegyedjenek az ízek, majd a szószra tálalom a halat.
Petrezselymes krumplival tálalom!
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése