Sült hal citromos- petrezselyem- mártással

 






Hozzávalók 4 főre:

6-8 halfilé

3 evőkanál olivaolaj 

tengeri só és frissen őrölt bors


A mártáshoz:

egy (bio)citrom reszelt héja

egy citrom leve

1 nagy csokor petrezselyem

3 gerezd fokhagyma, reszelve

ízlés szerint só és frissen őrölt bors

3 evőkanál olivaolaj


Elkészitése:


1. A halat sóval és borssal ízesítem. Egy serpenyőben az olajon oldalanként  3-4 perc alatt megsütöm a halat. Kiveszem és melegen tartom. 

2. Elkészítem a mártást: a serpenyőbe letapadt ízes pörcöket feloldom a  citromlével, hozzáadom az olajat. Belekeverem a citrom reszelt héját, a  fokhagymát és az aprított petrezselymet, 1-2 percig kevergetem, hogy  összeelegyedjenek az ízek, majd a szószra tálalom a halat.


Petrezselymes krumplival tálalom!


Jó étvágyat!



Megjegyzések