Szezámmagos kenyér










Szezámmagos kenyér



Ilyen egyszerüen még nem sütöttél kenyeret!



Nem kell dagasztani, nem kell konyhai gép hozzá, csak egy tál, egy méröpohár és egy sütöforma! 


Hozzávalók:

500 g liszt (550-es)
300 ml. Viz
3 g élesztö
2 teáskanál só
2 Ek ecet
6 Ek Lager sör

  1. Elkészitése:


1. A vizet kicsit megmelegitjük, hozzáadjuk az élesztöt, ecetet és sört. Összekeverjük.

 

2. A lisztet egy tálba tesszük, beletesszük a sót, és hozzáöntjük az élesztös vizet. Jól összekeverjük és lefedjük. 2 órát pihentetjük. 

3. Egy sütöformát sütöpapirral kibélelünk és a megkelt tésztát beletesszük. Tetejét megszórjuk szezámmaggal és még egy órát állni hagyjuk.


Ezután betesszük a sütöbe és 230 fokon 30 percig sütjük. Ha letelt a 30 perc a forma tetejét levesszük és még 15 percig sütjük, ekkor kapja meg a szinét.


Ha letelt a 15 perc, kivesszük a sütöböl és rácsos alátétre tesszük a kenyeret. 


Ha kihült, szeleteljük.



 

Megjegyzések