Szezámmagos kenyér
Ilyen egyszerüen még nem sütöttél kenyeret!
Nem kell dagasztani, nem kell konyhai gép hozzá, csak egy tál, egy méröpohár és egy sütöforma!
Hozzávalók:
500 g liszt (550-es)
300 ml. Viz
3 g élesztö
2 teáskanál só
2 Ek ecet
6 Ek Lager sör
- Elkészitése:
1. A vizet kicsit megmelegitjük, hozzáadjuk az élesztöt, ecetet és sört. Összekeverjük.
2. A lisztet egy tálba tesszük, beletesszük a sót, és hozzáöntjük az élesztös vizet. Jól összekeverjük és lefedjük. 2 órát pihentetjük.
3. Egy sütöformát sütöpapirral kibélelünk és a megkelt tésztát beletesszük. Tetejét megszórjuk szezámmaggal és még egy órát állni hagyjuk.
Ezután betesszük a sütöbe és 230 fokon 30 percig sütjük. Ha letelt a 30 perc a forma tetejét levesszük és még 15 percig sütjük, ekkor kapja meg a szinét.
Ha letelt a 15 perc, kivesszük a sütöböl és rácsos alátétre tesszük a kenyeret.
Ha kihült, szeleteljük.









Megjegyzések
Megjegyzés küldése