Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
2 evőkanál kacsazsír
3 gerezd fokhagyma
2 mogyoróhagyma
2 dl fehérbor
1 teáskanál édes mustár
1 teáskanál csípős mustár
0,5 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
só, bors
Elkészítése:
1. A csirkemellet hosszában kettőbe vágjuk, így négy vékony szelet hús lesz. Átkenjük mindkét oldalukat a fűszerekkel.
2. A zsírt felmelegítjük és a húsok minkét oldalát aranybarnára sütjük, majd egy tányérra tesszük.
3. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük a serpenyőben, amiben a húsok készültek, felöntjük a borral és lassú tűzön addig főzzük, amíg a folyadék a felére csökken.
4. A mustárokat, a tejszínt és a tejfölt összekeverjük és hozzáadjuk, felmelegítjük.
5. A húsokat visszatesszük a mártásba és melegen kínáljuk.
Tálalhatjuk tésztával vagy rizzsel!
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése