Mustáros csirkemell

 







Hozzávalók:


2 csirkemellfilé

2 evőkanál kacsazsír 

3 gerezd fokhagyma

2 mogyoróhagyma

2 dl fehérbor

1 teáskanál édes mustár

1 teáskanál csípős mustár

0,5 dl főzőtejszín

3 evőkanál tejföl

só, bors


Elkészítése:


1. A csirkemellet hosszában kettőbe vágjuk, így négy vékony szelet hús lesz. Átkenjük mindkét oldalukat a fűszerekkel.

2. A zsírt felmelegítjük és a húsok minkét oldalát aranybarnára sütjük, majd egy tányérra tesszük. 

3. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük a serpenyőben, amiben a húsok készültek, felöntjük a borral és lassú tűzön addig főzzük, amíg a folyadék a felére csökken. 

4. A mustárokat, a tejszínt és a tejfölt összekeverjük és hozzáadjuk, felmelegítjük. 

5. A húsokat visszatesszük a mártásba és melegen kínáljuk. 


Tálalhatjuk tésztával vagy rizzsel!


Jó étvágyat!


Megjegyzések