Savanyú káposztán sült oldalas

 




Hozzávalók:


1,5 kg fermentált savanyú káposzta

6 db oldalas (kb 1.3 kg)

6 szelet húsos császár szalonna

2 dl víz

1 jó közepes tepsi


Elkészítés:


1. A savanyúkáposztát megkóstoljuk, ha nagyon savanyúnak találjuk, akkor hideg vízzel átöblítjük, kicsavarjuk és a tepsi aljára leterítjük. Ha elfogadható az íze, akkor ki sem nyomkodjuk, hanem rakjuk be a tepsibe.

2. Az oldalasokat bevagdossuk és mindkét oldalán besózzuk, a császárszalonna szeleteket is bevagdossuk és rárakjuk a káposztára. Felöntjük 2 dl vízzel.


3. A sütőt előmelegítjük (250 fokra kb 20 perc alatt). A megrakott tepsit letakarjuk alufóliával és 170 fokon sütjük. Ha az oldalas puha, a fóliát levesszük, és piritjuk. 


Esetleg cserépedényben is süthetjük (200 fokon kb 50-60 pec alatt).


Köretnek semmi mást, mint az oldalasok alatt sült savanyúkáposztát tálaljuk. 


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Megjegyzés küldése