Hozzávalók:
1,5 kg fermentált savanyú káposzta
6 db oldalas (kb 1.3 kg)
6 szelet húsos császár szalonna
só
2 dl víz
1 jó közepes tepsi
Elkészítés:
1. A savanyúkáposztát megkóstoljuk, ha nagyon savanyúnak találjuk, akkor hideg vízzel átöblítjük, kicsavarjuk és a tepsi aljára leterítjük. Ha elfogadható az íze, akkor ki sem nyomkodjuk, hanem rakjuk be a tepsibe.
2. Az oldalasokat bevagdossuk és mindkét oldalán besózzuk, a császárszalonna szeleteket is bevagdossuk és rárakjuk a káposztára. Felöntjük 2 dl vízzel.
3. A sütőt előmelegítjük (250 fokra kb 20 perc alatt). A megrakott tepsit letakarjuk alufóliával és 170 fokon sütjük. Ha az oldalas puha, a fóliát levesszük, és piritjuk.
Esetleg cserépedényben is süthetjük (200 fokon kb 50-60 pec alatt).
Köretnek semmi mást, mint az oldalasok alatt sült savanyúkáposztát tálaljuk.
Jó étvágyat!


Kifogom próbálni
VálaszTörlés