Pikáns kéregben sült csirkemell

 






Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé (2 fél)

1 ek zsír

1 ek csípős paprikakrém

1 teáskanál fűszerpaprika

1 teáskanál fokhagymapor

1 teáskanál fekete bors

1 teáskanál só (vagy ízlés szerint)

zsír


Elkészítés:


1. Egy méretes (lehetőleg üvegedényben) tálban jól összekeverjük a füszereket a hús kivételével. A csirkemellekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. 

2. A húst villával megforgatjuk a marinádban ügyelve arra, hogy egyenletesen bevonja. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára.

3. Az idő letelte után, höálló tálba tesszük tetejüket  vékonyan megkenjük zsírral és előmelegített sütőbe tesszük (180 C, gázsütő 3-as fokozat).

4.   Kb. 30-35 perc elteltével kivesszük a sütőből. A húst     pihentetjük egészen addig, amíg teljesen langyosra nem hűl, mivel csak ilyen hőfokon adja ki magából az ízeket. A gusztusos sült húst szeletekre vágjuk.

5. Savanyúsággal vagy salátával és párolt rizzsel kínáljuk, amit meglocsolunk bőven a pikáns szafttal.


Jó étvágyat!



Megjegyzések