Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé (2 fél)
1 ek zsír
1 ek csípős paprikakrém
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
zsír
Elkészítés:
1. Egy méretes (lehetőleg üvegedényben) tálban jól összekeverjük a füszereket a hús kivételével. A csirkemellekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.
2. A húst villával megforgatjuk a marinádban ügyelve arra, hogy egyenletesen bevonja. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára.
3. Az idő letelte után, höálló tálba tesszük tetejüket vékonyan megkenjük zsírral és előmelegített sütőbe tesszük (180 C, gázsütő 3-as fokozat).
4. Kb. 30-35 perc elteltével kivesszük a sütőből. A húst pihentetjük egészen addig, amíg teljesen langyosra nem hűl, mivel csak ilyen hőfokon adja ki magából az ízeket. A gusztusos sült húst szeletekre vágjuk.
5. Savanyúsággal vagy salátával és párolt rizzsel kínáljuk, amit meglocsolunk bőven a pikáns szafttal.
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése