Szaftos Óvári szelet

 







Hozzávalók:


• 1 kg hús - szárnyasból mell, sertésből comb, karaj, vagy ha szereted a szaftosabb darabokat, akkor tarja

• 40 dkg gomba

• 20 dkg sonka 

• 20 dkg  sajt

• 15 dkg bacon

• 5 dkg liszt

• 1 csokor friss petrezselyem

• 1 nagy fej vöröshagyma

• só, frissen őrölt bors

• Zsír


Elkészítés:


1. A húst ujjnyi vastag szgeletekre vágjuk,sózzuk, majd lisztbe megforgatjuk. 

2. Egy serpenyöben zsíron mindkét oldalát a húsoknak hirtelen átsütjük. A megpirult szeleteket egy tálba szedjük. 

3. A hagymát apróra kockázzuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a serpenyőben egy kis zsíron megdinszteljük. Ha már szép üveges, hozzá adjuk a gombát.

4. Miután a gomba is megpirult, hozzá keverjük a petrezselymet. 

5. Egy tűzálló tál aljára tesszük a bacont, rá a hússzeleteket, minden szeletre nagyjából ugyanannyi gombás keveréket és egy-egy szelet sonkát.


180 fokra melegítsd a sütőt, és pirítsd össze a tálban levőket körülbelül 25-30 perc alatt, majd szórd rájuk a sajtot, tedd vissza a sütőbe addig, amíg az szépen rápirul az egészre. 


Jó étvágyat!


Megjegyzések