Hozzávalók:
• 1 kg hús - szárnyasból mell, sertésből comb, karaj, vagy ha szereted a szaftosabb darabokat, akkor tarja
• 40 dkg gomba
• 20 dkg sonka
• 20 dkg sajt
• 15 dkg bacon
• 5 dkg liszt
• 1 csokor friss petrezselyem
• 1 nagy fej vöröshagyma
• só, frissen őrölt bors
• Zsír
Elkészítés:
1. A húst ujjnyi vastag szgeletekre vágjuk,sózzuk, majd lisztbe megforgatjuk.
2. Egy serpenyöben zsíron mindkét oldalát a húsoknak hirtelen átsütjük. A megpirult szeleteket egy tálba szedjük.
3. A hagymát apróra kockázzuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a serpenyőben egy kis zsíron megdinszteljük. Ha már szép üveges, hozzá adjuk a gombát.
4. Miután a gomba is megpirult, hozzá keverjük a petrezselymet.
5. Egy tűzálló tál aljára tesszük a bacont, rá a hússzeleteket, minden szeletre nagyjából ugyanannyi gombás keveréket és egy-egy szelet sonkát.
180 fokra melegítsd a sütőt, és pirítsd össze a tálban levőket körülbelül 25-30 perc alatt, majd szórd rájuk a sajtot, tedd vissza a sütőbe addig, amíg az szépen rápirul az egészre.
Jó étvágyat!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése